>

11.12.08

Полицаите ще пушат....рушветирайте се сами!

Близо 2000 полицаи ще се съберат в градинката на МВР в събота, където ще пушат в знак на протест срещу политиката на държавата. Служителите на вътрешното ведомство няма да протестират ефективно, тъй като това им е забранено по закон.
Началото на протеста е в 11:00 часа, като се очаква полицейските служители да доведат със себе си и близки. В същото време стана ясно, че в свободния полицейски форум вече има конкретни искания към ръководството на МВР. Сред тях са адекватни заплащания близки до тези на ДАНС, плащане на извънредния труд всеки месец по- високо, заплащане на официални празници, постоянно наличие на дрехи във вещевите служби избор на доставчик за оборудване според качество, не според цена, по-голям лимит за служебните коли, както и законов текст, който недвусмислено и безапелационно и в кратък срок най-вече да наказва дори минимално посягане към служител на МВР.

В събота сутринта полицаи от Пазарджик също ще подкрепят протеста. В момента една инспекторска заплата е в размер на около 900 лева, а редови полицай в Пазарджик се разписва на 550 лева.

Основните искания на работещите в системата са за осезаем ръст на възнагражденията, повече пари за храна и облекло. Полицаите от областния град са изчислили, че дневно им се падат само по 91 стотинки за храна. Работещите в РПУ обобщиха, че по техни данни 15 процента от колегите им са напуснали системата на МВР заради ниските заплати и затова сега натоварването на тези, които работят е много по-голямо.

И какво....а колегите им от Петрич и Сандански, няма ли да ги подкрепят?
...или те само ще донесат материал?


Има една рап-група, чиито песни ще огласяват протеста в събота....


Share/Bookmark

0 коментара:

Публикуване на коментар

Снимка - [im]url на снимката[/im]

Color - [co="red"]текст[/co]

Marquee - [ma]текст[/ma]


:a :b :c :d :e :f :g :h :i :j :k : :m :n :o :p :q :r :t :s

Не се срамете, а споделете:

 
..................... ..........................