>

8.5.09

Преброяване на дивите зайци ... с вело-колелета


Целта на организаторите е да съберат информация колко души биха карали колелото си в София, ако бъде изградена подходящата инфраструктура.Продължавам да цитирам http://www.vesti.bg :

""Всеки колоездач с номера си!" - това е мотото, под което сдружение „Велоеволюция" и Велосипеди „Драг" организират първото в България преброяване на колоездачите.

То ще бъде на 16 май в 19:00ч. на Колодрума в парк „Борисова градина" в София.

Там всеки велосипедист ще получи своя символичен уникален номер.

Денят е избран във връзка с ежегодното велосипедно шествие в средата на май, което тази година ще започне на 16 май в 18:00ч. от Зала „Универсиада" в София и ще свърши точно в 19:00 на Колодрума в „Борисовата грaдина".
Организаторите канят всички велосипедисти в София, които карат колелото си за удоволствие, ползват го като транспорт или за спорт, да участват в преброяването, за да може събраната информация да бъде актуална и да покаже колко души биха карали колелото си в София, ако бъде изградена подходящата инфраструктура.

„В София и повечето големи градове в България, както и въобще в цялата страна - велосипедистите са много, но колко точно - никой не може да каже. А това всъщност е важно и стои в основата на проблема и отговора на въпроса защо си нямаме велоалеи", казва Радостина Маринова, председател на „Велоеволюция".

Символичното преброяване на велосипедистите в София поставя начало на кампанията „Голямото преброяване" която ще продължи до 15 септември 2009 г.

Всеки велосипедист ще може да се преброи като попълни кратка анкета на сайта на сдружението velobg.org.

Така велоеволюционерите искат да поставят основата на едно национално проучване за потенциала и нуждите на велосипедния транспорт. Според сдружението именно непознаването на реалната ситуация в България от властите, липсата на подробни проучвания и анализи възпрепятства развитието на велосипедни мрежи за транспорт, туризъм и спорт."

http://www.vesti.bg/


Аз мисля да отида.

Share/Bookmark

0 коментара:

Публикуване на коментар

Снимка - [im]url на снимката[/im]

Color - [co="red"]текст[/co]

Marquee - [ma]текст[/ma]


:a :b :c :d :e :f :g :h :i :j :k : :m :n :o :p :q :r :t :s

Не се срамете, а споделете:

 
..................... ..........................