>

20.3.10

Добри новини за ЧЕЗ, МЕЗ, ЕОН и другите измекяри


От вечерните новини разбрах, че слабото звено във веригата на електроразпределителните дружества, вече е разкрито. Новите им супер-електромери, не били толкова супер. Тоест, те са супер, защото в комбинация с тримесечни отчитания и неясни показания, могат да смучат колкото искат кръвчица от клиентите  пациентите на дружеството, като в замяна само ще бутат отвреме-навреме дребни за тях суми на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Даже, ДКЕВР обсъжда такса "мощност" за всеки електромер. Като под обсъжда, да се разбира: договаря се комисионната.  
Но, в тази приятна идилия се прокрадва един малък страх...страха да не би някой да успее да си плати незавешена сметка или по някакъв начин електромера му да не се върти като луд... Страх. Техника е, поврежда се...винаги може да откаже да отчита "максимално количество за минимално време". 
Но има и добри новини!!! Въпреки безуспешните опити на група руски учени да отстранят преждевременно всички възможни недостатъци на новите електромери /независимо колко ще струва това на хората/, най-после е открит и последният възможен начин за справедливо заплащане на консумираната ел. енергия

Вижте първата част на репортажа по-долу:


Аз гледах тази новина отразена от една друга медия и там човечецът, незнайно защо леко обиден на кръвопиеца сподели, че не е на тяхното ниво и няма да лъже и мами за пари, но ако електро разпределителните дружества не се вземат в ръце и не се поспрат поне малко, ще публикува  схемата не ел.устройството си в интернет и всяка тяхна жертва ще може да го ползва за защита.
Цитатът не е точен, но беше в този смисъл.

Та в крайна сметка, за разлика от ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН, ТОПЛОФИКАЦИЯ, ВОДА, ВИВАКОМ и т.н. специалиста по енергетика от Велико Търново - г-н Петко Ганчев, при откриване на слабото място на жертвата, не я хвърля на земята и не почва да я рита до припадък. Той им каза, да се поправят...докато е време.
 ЧЕЗ в София през седмицата решиха да си сложат великденската украса /демек: яйца по фасадата/:

Снимка: dir.bg

Аз лично съм най-доволен от следното нещо: 
След като стана известно, че електромерите могат да се манипулират, ужасно много недоволни хорица ще се опитат да го направят. Да, не всички ще успеят, но пък и много електромери ще дадат фира. Мисля си, ако тези ми обясняват, че нищо че ми взеха пари за електромер, той не е мой - ако се повреди на кого е?
Важното е, че всеки ще набута жици в електромера и ще го нашашка. А онези сулювци ще се наложи да обикалят и да пускат тока....ако искат да вземат някой екстра лев.
А най-якото е, че те видимо се чувстват безсмъртни и не си дават сметка, че търновският инженер ще пусне наистина схемата на устройството си за общо ползване....защото той постъпи достойно и справедливо, а не вярвам те да го направят.

Модърн Токинг Форевър ин Аур Хартс, донке ле!!!




Share/Bookmark

5 коментара:

Nightwish El каза...

Етикета "Красиво" си го сложил заради яйцата по фасадата, нали?
Малко кетчуп и още яйца нямаше да са излишни, но в тая криза...
:)

kazelina каза...

С нетърпение очаквам схемата.
мен за 01.11.2009 до 01.03.2010. ме натутрузиха с 900лв. ток
Е как да не им го върнеш тъпкано.

kazelina каза...

С нетърпение очаквам схемата.
мен за 01.11.2009 до 01.03.2010. ме натутрузиха с 900лв. ток
Е как да не им го върнеш тъпкано.

kazelina каза...

С нетърпение ще следя за такова устройство.
Както ме натутрузиха със сматка 900 лв. ток таман да и го върна.

bg_confucius каза...

Защо не четете закона приятели! Защо продължавате да робувате на ЕРП-тата? Не знаете ли, че отдавна монополът им е паднал. Защо се лъжете и плащате всяка сметка, която Ви представят? А и новите системи са по-скоро пожелание, от колкото реалност. Истината е, че те все още не работят реално! Ако искате да плащате по-малко (ще ви свържем с търговци на електроенергия от свободния пазар), ако искате правна помощ и въобще да не плащате безумни сметки присъединете се към нас bg_confucius@abv.bg, а също и във Facebook. Колкото и банално да звучи, нека се обединим срещу монопола! Нека харчим парите за семействата и бизнеса ни! Не им ги подарявайте!

Публикуване на коментар

Снимка - [im]url на снимката[/im]

Color - [co="red"]текст[/co]

Marquee - [ma]текст[/ma]


:a :b :c :d :e :f :g :h :i :j :k : :m :n :o :p :q :r :t :s

Не се срамете, а споделете:

 
..................... ..........................