>

27.1.10

Ало, Топлофикация ли е?


Чета в един вестник днес /то и по новините го казаха де, снощи/, че: Заради големия студ домакинствата ползват средно с около 20% повече топлоенергия. Във Варна ръстът е още по-голям, като там увеличението е близо 40 на сто. Разликата в потреблението на ток е от 1000–1200 мегавата. Това се равнява на електроенергията, произведена от един от блоковете на АЕЦ Козлодуй. Общото увеличение е с около 14-15%. Ще направим всичко възможно, ако от 1 юли 2010 г. има поскъпване на тока, то да е минимално, заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. От лятото цената на електричеството най-вероятно ще се повиши. 
 Аз не съм много начетен човек, ама все мога да прочета между редовете....общо взето, стана студено, ще вдигаме цените. Аве, Ало, а по нова година като беше 20 градуса....що нямаше слухове, за намалена консумация? Дори и не питам, защо не намалихте "прогнозните" сметки, като спряхте топлоподаването...
Само не знам къде се забави Софийска Вода...което, разбира се, подсеща всички ни за "онзи" виц:
-Ало, Топлофикация ли е?
-Не, тук е Софийска Вода.
- Нищо, .. и на вас да ви таковам мамата!

Share/Bookmark

6 коментара:

Ondine каза...

Енергетиците правят всяка година статистики наречени товарови графици.На тях винаги пик-а е през зимните месеци.Тази година най-студените за сега тези дни...и много ясно,че се започват притеснянията дали ще издържи системата.И както винаги проблема не е в това какво се подава от централите,а дали ще издържат ел.преносните и разпределителни мрежи.А за цената на ел.енергия си е ясно,че ДКЕВР каквото и решение да вземе няма да е за намаляне ;)Нали гоним ЕС...е разликата е, че там намаля цената понеже има конкуренция докато тук си е монополист...и затова дай докато може..пък и премийки това-онова разхищение на парици в НЕК трябва да има..и има както винаги!!!
Искаме топло,ако може и без пари!!!:))))

MadWizard каза...

Не ме е яд на НЕК, яд ме е на ЧЕЗ и там останалите /не знам вие към ЕВН ли сте или ЕОН или квито бяха/. ЕЙ тези много ме дразнят! И топлофикация! И Vicacom и Техношит и Софийска вода /нищо, че не плащаме много- 60% не е нужно да ги даваме/.

Lili каза...

Аз пък така и не проумявам ,защо цените на водата (примерно и не само) са различни ,за различните райнони в страната.И кво златна вода ли пият в Хасково,та плащат 2 лв на кубик???Изедници!

MadWizard каза...

Предполагам, че в цената се включва и доставката на вода до водомера.

Това, което се опитват да ни убедят ЧЕЗ, че правят, само че за Токинга.

Bla каза...

Не "таковам", а "еба". Аман от тая излишна цензура.

Lili каза...

То поне водата да ставаше за пиене, блях !
ЧЕЗ ли...сочна БГ псувня!
Уж трябваше да има едномесечно от сега , ама не виждам да има такова нещо.Сега с "нетърпение" очаквам да видя с колко ще ни отрежат главите при месечния отчет...над 300 ще е тоя път!УжасТ!

Публикуване на коментар

Снимка - [im]url на снимката[/im]

Color - [co="red"]текст[/co]

Marquee - [ma]текст[/ma]


:a :b :c :d :e :f :g :h :i :j :k : :m :n :o :p :q :r :t :s

Не се срамете, а споделете:

 
..................... ..........................