>

9.10.10

70 година музика

На днешната дата, преди 70 години по време на бомбардировки в града на птицата Ливър се ражда Джон Ленън.

Биитълс и в частност Ленън, до голяма степен променят живота ми. Когато съм се родил Биитълс вече са история, а две-три годи след това, самият Джон Ленън е история. 

С песните на Биитълс се учих да свиря на китара - простички, лесни, запленяващи. Бунтарят - Джон ме вдъхновяваше за определени постъпки, както преди това Емил от Льонеберя. 

Има много изписано за Биитълс и Ленън, много автобиографии, много истории. От обикновен Битник, Джон се превърна в символ на мира. Наред с всичките простотии, около Йоко, лежащите стачки, чувалените стачки, МБЕ и т.н., остана толкова музика и истинският spirit  на рока.


Просто един пост, с който искам да благодаря за тинейджърството си на човек който ми е повлиял по някакъв начин.

.

Share/Bookmark

6 коментара:

september-silvia каза...

Ленън е име-легенда,повлияло на редица поколения и променило музиката изцяло!

Milena каза...

Почти нямах тетрадка в училище, на която да не го бях рисувала..."All my loving" -първата песен (въобще), която се научих да свиря на китара...имаше една книга "Джон Ленън-поезия,проза,интервюта"-не излизаше от раницата ми в 10 клас...и още много хубави ученически спомени. Наистина е име-легенда.

nana каза...

Има такива личности, които преобръщат всички представи ,утвърдени до момента.Аз имам огромното щастие да познавам и да бъда с такава личност, само че в друга област.Благодаря на Бога че го намерих, и че ми позволява да бъда до него.Влиянието му в областите в които се изявява е неограничено.Уча се от всичко, което прави.Води ме през света за ръка като дете.Покланям се пред личността, му.Обичам всеки миг с него.Обожавам го.

Savlena каза...

Ленън ,за краткия си приживе път и огромно творчество,е преобърнал не един живот и светоглед.Какво ли още би ни дарил,ако куршум не бе го повалил?

Ondine каза...

Определено той е оставил сериозна следа в музиката!Поздрави се и с това парче! :)

Скоро не си ни свирил на китара :)

MadWizard каза...

не съм скоро
Миналата седмица разкъртих децата в мола на Guitar Hero

Публикуване на коментар

Снимка - [im]url на снимката[/im]

Color - [co="red"]текст[/co]

Marquee - [ma]текст[/ma]


:a :b :c :d :e :f :g :h :i :j :k : :m :n :o :p :q :r :t :s

Не се срамете, а споделете:

 
..................... ..........................