>

24.6.09

Предстоящите наводнения и катаклизми

Навсякъде по медиите прогнозите са 10 дена порои, придружени с гръмотевици и възможни градушки на места.

Във вестниците, телевизиите, радиото, Гугъл ... ЕЖК.


В сайта на Министерството на извънредните ситуации, още от миналата седмица фигурира следният текст:

Министерстовото на извънредните ситуации изпрати предупреждение до областните управители и териториалните си структури за очаквани интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. По данни на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН днес в следобедните часове над Западна, а утре и над Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Възможни са локални градушки. В отделни планински райони сумарното количество на валежите е възможно да достигне 20 – 40 л./кв.м. На 23 и 24 юни на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Значителни по количество ще бъдат валежите в Западна България, макар че и в Източна са възможни локални интензивни валежи. Валежната обстановка ще бъде продължителна и на отделни места в Западна България сумарното количество валеж до края на седмицата е възможно да достигне 100 – 150 л./кв.м. Предупреждението е изпратено и на ръководителите на регионалните структури на централната изпълнителна власт и кметовете на общини, за да бъдат предприети мерки за ограничаване риска от наводнения и осигуряване на наблюдение по поречията на реките. Екипите на МИС в цялата страна са в повишена готовност за реакция. При възникване на бедствена ситуация, сигналите своевременно ще бъдат предавани в Ситуационния център на Министерството на извънредните ситуации


/запазил съм правописните и пунктуационни грешки - бел.ав/



Въпросът ми аджеба е:


В кой точно момент телевизиите ще почнат да показват наводнени мазета, селища без вода и ток, плачещи бабички с разпиляна покъщнина?

Кога г-жа Етем ще бъде изненадана от ежегодните обилни валежи в края на Юни?


Кога точно ще се наложи да си прекъсне почивката, за даде интервю по телефона, как всичко е под контрол, виновни са гореописаните бабки, че не са си застраховали покъщнината и не са си почистили реките, минаващи покрай дворовете им?


Кога ще почнат да се шашкат, че даден язовир ще прелее?



Нищо вече не е по план в тази държава....
Вече е сряда, а нищо!
Share/Bookmark

2 коментара:

Plamena Markova-Koleva каза...

скоро, много скоро...

Petya каза...

Аз съм оптимист...надявам се да не е скоро,дори изобщо да ни се размине леко.Глобално погледнато-природните катаклизми са нещо ,в което и ние имаме пръст,а и нещо срещу,което сме почти безсилни.Вярно...много неща могат да се предвидят,да се предотвратят от части,но въпреки това човекът е такова "животно",че Докато не опре ножа до кокала,няма да се раздействаме.Каквито сме ние,такива са и управляващите,които сме си избрали.

Публикуване на коментар

Снимка - [im]url на снимката[/im]

Color - [co="red"]текст[/co]

Marquee - [ma]текст[/ma]


:a :b :c :d :e :f :g :h :i :j :k : :m :n :o :p :q :r :t :s

Не се срамете, а споделете:

 
..................... ..........................