>

6.1.10

The quick brown fox jumps over the lazy dog


Интересно ми е колко от вас знаят какво му е по-различното на изречението: "бързата кафява лисица прескача мързеливото куче".
Имам предвид без да се ползва Гугъл. И ако моеже, знаещите да споменат в каква връзка го знаят /професионално, случайно попаднала информация и т.н./.
Много ще съм ви благодарен за отговорите. Нищо конкретно не е. Просто ми хрумна.
За любопитните, но незнаещи, отговора ще се появи, разбира се.
Бтв: интересува ме, кой го знае, а не кой ще го разнищи.




Share/Bookmark

8 коментара:

أمل каза...

Знам за какво се използва, но ми е интересно да знам защо и нещо повече :)
Дано някой разкаже подробности.

Dani каза...

Това мисля,че е една фраза/в английския/която съдържа всички букви от азбуката/Мисля,че и при компютрите се използва,но с каква цел/с PC-to не съм на "ти"/не знам:)))

MadWizard каза...

Да
Дани е донякъде права. Т.е. относно фразата. Засега умишлено няма да казвам за какво точно се използва /не е само при компютрите/, за да получа достоверно инфо. Демек ще изчакам още малко отговори.
Мерси за вашите.

Алиса каза...

Доколкото знам, се използва за проверка - при избор на шрифт, за да се видят всички букви как изглеждат, а преди мисля, че е било тест при пишещите машини - работят ли всички клавиши. Което си важи и за клавиатурите де.:)

أمل каза...

Да, и аз това знам, за шрифтовете. Кой ли го е измислил :)

Unknown каза...

Ами аз пробвах с гугъл, но няма да казвам резултата.
Браво! готин пост ;)

MadWizard каза...

Да, това е идеята. Изречение, в което има всички букви от латинската азбука. Напоследък, най-често се използва за превю на даден шрифт. Да се види как стои. В миналото се е използвало в калиграфията. Пишешщите машини също са тествани дали работят /съответно сега клавиатурите/ и т.н.

YMY каза...

Не знам дали може да се нарече "професионално", но определено съм издирвала шрифтове за един проект, който ми дадоха в университета, и лисицата, и кучето, и сфинксът... изтекоха ми очите хаха... Но в интерес на истината цялата работа покрай това научих още в 5. клас, когато ровейки се из компютъра, попаднах на всички вградени в ОС шрифтове и ми стана много интересно, и нали съм си била винаги едно безкрайно любопитно и любознателно дете (тогава на 11г.)... хаха ами да - и така! ;-)

Публикуване на коментар

Снимка - [im]url на снимката[/im]

Color - [co="red"]текст[/co]

Marquee - [ma]текст[/ma]


:a :b :c :d :e :f :g :h :i :j :k : :m :n :o :p :q :r :t :s

Не се срамете, а споделете:

 
..................... ..........................