>

20.4.10

Три неща

Събуждане. Сутрешен блок:
Първо: Учениците са от плевенския Техникум по автотранспорт и са били на стаж в Портсмут. Заради облака вулканичен прах, който блокира въздушния транспорт в Европа, не са могли да се приберат в България. 
Интервю с едното момче по телефона. Даскалката се нашашкала /вероятно единствената която не е знаела местният език/, в суматохата за тях не останали хотели, нямали пари, съгласили се да спят на летището, в четвъртък ще има полет /евентуално/.
Интервю с кифла от посолството ни в Англия: Нищо не можем да направим, нито да им дадем храна, нито подслон, в никакъв случай пари. Ако депозират във външно министерство пари, ще дадем на децата да ядат нещо. В крайна сметка това са деца, кво ни пука, че Англия прати КОРАБИ да си прибере англичаните.
Моят съвет: Да не се прожектира в посолството филма "Мисия Лондон". Не съм го гледал, но съм чел книгата. Цървулите там нямат нужда от екстра идеи! Учителката вместо да стачкува за заплата, да си вдигне ценза малко и да иде на курс или нещо в което да и обяснят, че да заведе деца в Лондон не е просто безплатна екскурзия, а и отговорност.

Снощи. Новини
Второ: Хора без крайници, отчаяно търсят помощ и човечност. Само 14 са личните асистенти по националната програма за хора с увреждания в Община Кнежа, която е с население над 15 000 души. Още 12 са заети по оперативната програма.
Налага се обаче дори лежащо болни да чакат смъртта на някой с тяхната съдба, за да получат полагащите им се грижи. 
Ето тук може да се види, някаква кифла - директорка, много нагло се изказа...с нещо. Общо взето, оправяйте се, аз си крада достатъчно, не ми пука.
Моят съвет: Борбеният пич от репортажа да съди държавата в Страсбург. Кифлата директор, вместо да влезе в затвора да бъде зачислена веднага за личен асистент на някой нуждаещ се! Останалите кикимори също. Квото остане от персонала - да се вкарва в затвора!
Второ, подточка А: Само два месеца, след като стана директор на НЗОК Жени Начева беше обвинена в престъпление по служба.
Да давам ли съвет? Не е ли време да се промъкне идеята здравната каса да се закрие, всички заемащи отговорни постове в нея да влезнат в затвора и лекарите-общаци да почнат да работят за да си заслужат 3000 лв месечно!

Трето: Благотворителен концерт за събиране на средства за лечението на Гого от „Фамилия Тоника” ще се проведе тази вечер в Бургас.
 Ще има по-натам и в София и т.н. В същото време Миро от Мери Бойс Бенд също се нуждае от помощ. По-добрата ми половинка каза: гледай докъде я докарахме, известни личности да молят за пари по телевизията за да се излекуваме.
Моето мнение: Да не дава господ на никого да се случи. Аз питам: тези хора осигурени ли са здравно? И ако са осигурени, защо са си давали всеки месец парите? Защо всички ние си даваме парите за здравно осигуряване всеки месец, след като си плащаме абсолютно всичко на просещи-лекари-общаци? А тези са популярни личност, а какво се случва с Бай Иван от Долно Нанагорнище? А със съседа ни? А с нас?
Решението: виж второто!

Share/Bookmark

7 коментара:

arctg каза...

Както за всичко в тая държава нещата са - да не ти дойде до главата и да не ти се налага. Щото опре ли се до нашата родна система думата здравеопазване няма място в изречението.

Unknown каза...

Защо? Защото такъв ни е манталитета - робски.

Анонимен каза...

В тази центрофуга се въртя 20 години. Това, с вървенето, си е чисто оправдание. 100% СЧП инвалид, на който не мога да стана личен асистент, защото не давам пари под масата. Отвратена съм от Социалната ни система, корумпирани книжни плъхове, които безкрупулно вадят последната хапка на нещастниците, стигнали до техните услуги.

morrt каза...

Гого още вчера се отказа от помощите на общината - каза, че не е специален случай и че има и други хора, нуждаещи се от пари.
Другото, свързано с концертите и публичната подкрепа, мисля е въпрос на лично решение на...публиката. Вероятно и Азис, ако му се наложи, би се пробвал. Но не знам колко от лудите му фенове ще го подкрепят в труден момент.
Обичам и Бай Иван от Долно Нанагорнище, но как да му помогна, като незнам за неговите проблеми?
Ето, аз всеки месец отделям от парите на семейството си за да изпратя за децата в един детски дом. И го казвам на моите деца, за да знаят, че са родени с късмет - имат си дом и родители, които умират за тях. И че е редно да бъдем поне малко съпричастни с онези, които съдбата е ощетила.
Лесно е да дадем, когато имаме много. Трудно е, когато и ние се нуждаем да оценим, че някой се нуждае повече от нас.

MadWizard каза...

morrt, Мисълта ми беше, че цял живот даваш пари на държавата за "здравно осигуряване", а ако случайно ти потрябва да платиш по-скъпо лечение, се налага да "просиш" и организираш смс-кампании. При това, Бай Иван няма да има възможност дори и на смс-и. Всъщност си плащаш и евтиното лечение и прегледа и всичко.

morrt каза...

Абсолютно точно. Затова и моите деца няма да стоят тук - не искам да са поредните залъгани с "На Вас разчитаме да оправите държавата."

lenival каза...

навсякъде е така хора, не само тук. в чужбина също чакаш, при по-важни операции си плащаш на частно...и въобще! когато става дума за собствения ти живот (очи, слух, крайници...и други важни части от тялото ти) е най-лесно да те изнудват. вярно ние сме стигнали до безобразни величини на тормоз над пациентите...жалко е. защото всеки може да се озове в подобна ситуация.

Публикуване на коментар

Снимка - [im]url на снимката[/im]

Color - [co="red"]текст[/co]

Marquee - [ma]текст[/ma]


:a :b :c :d :e :f :g :h :i :j :k : :m :n :o :p :q :r :t :s

Не се срамете, а споделете:

 
..................... ..........................