>

1.6.10

Един ден извън закона

Днес ще съм престъпник. Днес влизат в сила приетите от предното правителство поправки в Закон за здравето, с които се забранява пушенето на обществени места. Аз съм пушач. И докато не дойде заветният 2-ри юни, ще пуша на обществени места незаконно.
Но поне днес непушачите няма да мрънкат и злобеят. Шегувам се, разбира се. И днес ще бълват змии и гушери.
Важното е да се хейтва.
Добре поне, че вали. Така няма да се налага да ми се пуши на "обществени" места. 
Всъщност  вече съм обмислял варианта да съм извън закона. Също не веднъж
Чувствам се като Клинт Истууд.
Искам за пореден път да споделя нещо, директно насочено към змиеносците: Никой пушач няма да е против, ако в заведението в което е решил да релаксира и да се забавлява, вентилацията работи перфектно. Никой пушач няма да е против да се съобрази с приятелите си, непушачи, ако го помолят да не пуши. Никой пушач /или поне много малко/ ще да направи скандал, че се е озовал на място в което не се пуши и никой там не пуши. Никой пушач не написа злобно "нека ви", когато отмениха забраната за пушене на обществени места. 
Но пък, имаше друга "категория хора", които го направиха. Явно да си пушач, си има и добрите страни.
Няма да споменавам за ползите и вредите от никотина. То си има официални научни изследвания за целта. Доказани с факти. Или поне за 50% от думичките: ползи и вреди.

Друго: според статистиката, от вчерашните "новини" - 89,1% от българските деца са запалвали цигара. Аз понеже все още се чувствам дете, а и в момента съм запалил цигара, поздравявам всички самоопределящи се като деца-пушачи по случай "...а първи юни е денят на детето. О, Мариана-а-а-а....." с това парче / в две части/:




p.s. С този пост не искам да се подигравам или обидя никой, а ... да кажем показвам сарказам към непушачите.

Share/Bookmark

6 коментара:

Ondine каза...

Честит празник! ;)

p.s някой ден ще ти разкажа един виц за пушачите...днес не е подходящо

Alhzar каза...

Честит празник и все пак има и толерантни непушачи... или ако трябва да взема мен за предвид, то толерантни бивши пушачи ;)

Анонимен каза...

Да пушиш, вече ще е превилегия за малцина, с този акциз и тези заплати. С прискърбие и огромно съжаление се оттеглям, нека им фалират фабриките. Аз ще си купувам тютюн от частните ниви и ще го пуша в лула. Пари за цигари повече от мен няма да видят. Гаргара ще си правят с единственото ни останало удоволствие. Сега е ред да ни дръпнат кранчето и на въздуха (само той остана без данък).
А за детското в нас, добре, че го има, иначе не бихме оцеляли.

Petya каза...

Честит празник и на теб-дете пушач,извън закона. :)

frog and roll каза...

Абе кво им се обясняваш още на онези олигофрени? То не бяха пояснения, не бяха разяснения, не бяха чудеса. Вече само им викам да се разкарат. Малоумното си е малоумно и от друго не отбира.

А! И аз си пафках днеска с кеф! Майната им! :Р

Ирония Идиотова каза...

А така! Каза ли им го!
Честит празник,Мад!
Толкова ми харесва да ги пуша тез цигари ,че понякога съжалявам,че нямам две усти. А при мен е доста трудно да тръгна срещу нещата, които харесвам
:))))

Публикуване на коментар

Снимка - [im]url на снимката[/im]

Color - [co="red"]текст[/co]

Marquee - [ma]текст[/ma]


:a :b :c :d :e :f :g :h :i :j :k : :m :n :o :p :q :r :t :s

Не се срамете, а споделете:

 
..................... ..........................