>

4.7.08

Нощта след взрива

Във връзка със Спокойствието през изминалия ден /03.07.2008/, ще направя обзор и на нощта, последвала го:
/според новинарските сайтове и сутрешните блокове на НТВ и БТВ/:

Челопечене. Девет незначителни малки взрива са регистрирани през нощта във военния склад в Чеполечене. Последният взрив е бил към 5.40 часа. Между 3.30 и 5.40 часа са регистрирани два малки взрива. Шест са регистрирани между 22.30 часа вчера и 1.30 часа днес. Един е бил взривът между 1.30 и 3.30 часа.
От “Гражданска защита” бяха категорични, че взривовете са незначителни и не представляват опасност. През нощта са правени множество замервания на въздуха в района. Не е докладвано за отклонения от нормите.
Районът около Челопечене и Чепинци е отцепен от полицията и се допускат само граждани с адресна регистрация. Движението в Ботунец е интензивно. Движението е отцепено откъм отбивката за Кремиковци от “Ботевградско шосе”, както и откъм Ботунец.
Пред Агенция “Фокус” столичният кмет Бойко Борисов заяви, че обстановката в Челопечене и Чепинци е нормална. Цялата нощ е преминала спокойно.
“Нито един човек не пренощува извън дома си. Ние, кметовете, бяхме сред тях. На площада. Това, че правителството се скри, и не ми даде писмен документ, че може хората да се върнат по домовете си, не му прави чест. Цялата отговорност ми я струпаха на мен – не пожелаха лист хартия с едно изречение да ми дадат”, допълни Борисов.
Започва оглед на щетите във всички населени места, където има щети от вчерашните взривове във военния склад. Съставена е комисия от кметове, който да огледа и оцени щетите, за да започнат действия по възстановяването им. “Ще бъдат направени оценки, след това – фирмите за остъкляване тръгват да работят. Същото се отнася и за покривите”, допълни столичният кмет. Организирано е и миене на улиците в следствие от замърсяването.
През цялата нощ на място е имало много линейки, ако се появят проблеми. “Мисля, че хората и от тази гледна точка са спокойни”, каза Борисов.


Дам...в заключение:
Скука е днес.
И Емел Етем не се появява по телевизията да ни развеселява, и Жорж Ганчев се е покрил, Премиера се е издухал нанякъде, Президента отиде до Франция, май.

Относно запитване, дали по примера на Албанският опит, ще има наказани:
Министър-а /всъщност няколко/, шефа на ГенЩаба и още двама-трима казаха, че няма нужда от оставки.
Някой спомена: "Може да уволним замшеф от генщаба..."
Шефа на генЩаба отсече:"За пръв път чувам това предложение от страна на министъра, но след като го обсъдим, защо не?"
Добре, че Бареков е на линия и ни развеселява със страшна сила по БТВ.
Share/Bookmark

0 коментара:

Публикуване на коментар

Снимка - [im]url на снимката[/im]

Color - [co="red"]текст[/co]

Marquee - [ma]текст[/ma]


:a :b :c :d :e :f :g :h :i :j :k : :m :n :o :p :q :r :t :s

Не се срамете, а споделете:

 
..................... ..........................