>

26.11.09

Доброто и лошото ченге

Не знам как да озаглавя този си пост. Миналият ден, малко след полунощ двама полицаи са загинали след като са се ударили в крайпътно дърво. Те са били със служебен автомобил "Опел Астра" и са работили по график от 21,30 часа до 6,30 ч. на територия, обхващаща 6 села.

Причините за катастрофата се изясняват.


Сега 36 часа по-късно причините все още се изясняват...Имало вероятност да са преследвали нарушители или пък да са получили сигнал за престъпление и затова да са бързали. Аз не съм запознат много със системата, но не ми е ясно едно: Ако са получили сигнал, не би ли трябвало някой да е подал този сигнал и да знае, че полицаите са карали с тази скорост, изпълнявайки задълженията си?
Или пък, ако са преследвали някого, не са ли съобщили по станцията си, че започват преследване, кого преследват, защо го преследват и т.н.?
Така правят по филмите. Дори и да нямат техника, все някоя лелка-диспечерка е щяла да запише нещо на ръка.
И какво излиза? Пак нещо гнило. Пак се крие нещо. А и за толкова време, можеше нещо да се измисли, като причина...
И какво си мислим ние, данъкоплатците? Даваме си парите, полицаите правят каквото си искат, освен заплатите, които им даваме ние, си просят рушвети допълнително...а, когато "попрекалят"...ми нищо.
Нека нещата се казват. В случая нещата изглеждат така: двама полицаи злоупотребели със служебното си положение /дали употребили алкохол или просто карали с непозволена скорост/, в следствие на което загинали. Миналата седмица един клип обиколи де що медия имаше с полицай злоупотребяващ със служебното си положение /което пък се оказа, че е бил предизвикан нарочно с цел заснемане на този клип/. и т.н. и т.н.
Жалко за семействата на загиналите.
Трябва нещата да се казват както са. Трябва да си изчиства гнилото и полицаите сами да го правят. Да си изчистят сами името. Също и докторите! И учителите... И всички.
А от друга страна: Ако двамата полицаи са изпълнявали служебните си задължения? Ако са загинали, защитавайки нас?

36 часа по-късно....няма формулирана причина за смъртта им.
Кое от двете да си мислим, че е по-вероятно?




Share/Bookmark

2 коментара:

Dimitrana S. каза...

Ами.. пак нещо гнило - както казваш.

Savlena каза...

Дааа,пак гузно мълчание тегне над гнилата ни Родина...България,не Дания!

Публикуване на коментар

Снимка - [im]url на снимката[/im]

Color - [co="red"]текст[/co]

Marquee - [ma]текст[/ma]


:a :b :c :d :e :f :g :h :i :j :k : :m :n :o :p :q :r :t :s

Не се срамете, а споделете:

 
..................... ..........................