>

9.7.08

Love your body

Модела Ненси Хейзен, демонстрираща дрехи за пълни жени (така наречената "рlus size model"), потресе тази седмица американската публика като се появи абсолютно гола в програмата „The Insider” на телеканала CBS. Таблоидите подчертават факта, че теглото на Ненси (76 кг) е твърде далеч от каноните диктуващи сегашната висша мода.
По този начин Хейзен за пореден път доказала, че без да обръща внимание на драконовските стандарти на модната индустрия, докарващи моделите до анорексии и булимии, жената може да бъде привлекателна.
Неотдавна 27-годишната французойка Изабел Каро, лице на италианският моден дом No-Lita, реши да покаже своето изтощено тяло за да „знаят хората и видят до какво може да доведе анорексията”, с която тя се бори вече 15 години.
Сега телевизионни шоута, такива като „The Insider” и „Entertainment Tonight” се опитват да изменят модният идеал убеждавайки зрителките, че тяхната красота не зависи от теглото им. В рамките на тази кампания много внимание се отделя на Ненси Хейзен която наричат „новата Ан Никол Смит”.
Хейзен с гордост съобщава на зрителите, че „винаги е била щастлива и живее в пълно съгласие със своето разкошно тяло”. Тя също така настоява, че „красотата и сексуалността не са нищо друго, а състояние на душата”.
Да отбележим, че новата тенденция отговаря на най-насъщните потребности на американското общество. Сега повече от 8 милиона граждани на САЩ страдат от анорексия, булимия и разстройства. Повечето от тях са млади жени, повярвали на митовете по подиумите и легендите на Холивуд.
На същата тема е посветена и книгата на Ненси Хейзен, която тя нарекла така: „Вие можете да бъдете сексуални със ВСЯКАКВО телосложение!” (You Can Be Sexy at ANY Size!)
В тази книга Ненси привежда любопитен пример: секссимвола на всички времена и народи, известната актриса и певица Мерилин Монро при ръст 162 см носела 14-ти размер дрехи (plus size) – същият който сега носи средностатичната американка и като правило е недоволна от своята външност. При това „дебеличката” Мерилин била идеал и недостижима мечта за много мъже от различни страни на света.


Share/Bookmark

1 коментара:

Анонимен каза...

А така! BBW rulez :D :D

Публикуване на коментар

Снимка - [im]url на снимката[/im]

Color - [co="red"]текст[/co]

Marquee - [ma]текст[/ma]


:a :b :c :d :e :f :g :h :i :j :k : :m :n :o :p :q :r :t :s

Не се срамете, а споделете:

 
..................... ..........................