>

9.2.10

Ще си платиш ли тока или ЧЕЗ да праща ..."инкасаторите" ?

ЧЕЗ  е готова с график за месечно отчитане на тока от 1 февруари. На снимката в ляво, може да видите, автентично отчитане на електромери. Та мили хора, не се притеснявайте, че ЧЕЗ пак ще ви излъжат. Не! Те не са такива. Просто ще ви направят една изравнителна сметка, за да приключат тримесечното отчитане... После ще ви направят една "изравнителна" за да започнат едномесечното отчитане.... това изисква много сериозни инвестиции, за наемане на нов персонал. Нищо, че този персонал беше уволнен преди 2 г, то пак си бяха инвестиции. И накрая за да са ви чисти сметките с ЧЕЗ, ще ви направят и едно отчитане за февруари. К'во толкова? Голям праз, че малко се поувличат... Да не би някой да ги спира? Всъщност, защо пък и да не вдигнат цената, щом ще "доставят" ток всеки месец....
Има и по-интересно. Представи си, че решиш да не си платиш тока. Или пък да оспориш "сметките" им. Или пък да речем.....да ги наречеш: измамници и крадци! Вече има нов отряд отдел за "Връзка с клиенти". На въоръжение разположение от скоро. 
 Ще дам няколко произволно подбрани и съкратени от мен цитата:
ЧЕЗ използва ... военизиран отряд за проблемните си клиенти и за събиране на просрочени задължения.
Отрядът носи името NTZ, което означава "Отряд за нетехнически загуби", и съществуването му, както и методите му са скандализирали обществото.
В България ЧЕЗ държи електроразпределението на около 1.2 млн. българи.
Кадрите, които миналата седмица бяха разпространени от чешките телевизии, показват облечени във военни дрехи мъже, които тренират стрелба, ръкопашен бой, преследване и залавяне на заподозрени, завързване и отвеждане с белезници.
Задачата на отряда е да върне към благоразумие длъжниците на компанията, както и тези, които крадат от нея електричество, вместо за това да се използват полицията и съдът. 
и. т.н.
Цялата статия може да прочетете тук.

Хора, не се страхувайте, но все пак, когато се прибирате от работа, оглеждайте се за инкасатори. Те са облечени със специални работни облекла и обикновено носят типични за дейността им уреди за отчитане на употребената ел. енергия, която те собственоръчно са пренесли до дома ви!

Най-общо изглеждат така:


Ако случайно ги видите ....  не правете нищо.... с вас е свършено.

Засега в Югозападна България....по-късно и други градове!

.

Share/Bookmark

6 коментара:

Ondine каза...

Цялата статия ми прозвуча като отчитането на Топлофикация.С тези изравнения, накрая все прецакани!
п.п.къде ми трябваше да прочета поста ти и да си видя сметката за тока :(,и ако трябваше да е на тримесичие и моето плащане..хубава сумичка се насъбира! :(

Nightwish El каза...

Тия легитимират ли се или направо започват да бият?

Алиса каза...

Абе каква легитимация, той боя си служи и за това:)))

Bla каза...

Т'ва е като Библиотечната полиция, даже е по-hardcore.

Анонимен каза...

Хахаха!
Знаех си, че живота се подобрява. По "моминските" партита се хвърлят луди пари за стриптизьори облечени я като полицаи, я като пожарникари. А сега - прииска ти се мъж в униформа, просто пропускаш да си платиш тока и той пристига на крака.

Скъпи скучаещи домакини, не забравяйте да си купите от новите бронирани домакински престилки и смело пропускайте да платите сметките за ел. енергия! Останалото зависи от вас... ;)

TankoBG каза...

Добре, че си плащам тока през банката....
Ами ако фалира?!
.....

Публикуване на коментар

Снимка - [im]url на снимката[/im]

Color - [co="red"]текст[/co]

Marquee - [ma]текст[/ma]


:a :b :c :d :e :f :g :h :i :j :k : :m :n :o :p :q :r :t :s

Не се срамете, а споделете:

 
..................... ..........................